Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cee Lo Green

2011.08.02

Cee Lo Green

Cee Lo Green Ringtones

Biográfia

Cee Lo Green (szül. Thomas DeCarlo Callaway, Atlanta, 1974. május 30.) Grammy-díjas amerikai zenész, dalszerző, előadóművész, rapper és zenei producer.

Thomas DeCarlo Callaway 1974. május 30-án született Atlantában, Georgia államban. Szülei lelkészek voltak, zenei karrierje a helyi gyülekezetben indult. Édesapját kétévesen, édesanyját 18 éves korában veszítette el. Anyjáról pályafutása során több dalszövegében is megemlékezett.

Az atlantai Dungeon Family rapper-hiphop supergroup, amelyből többek közt az Outkast is létrejött, adta a Goodie Mob első tagjait: Big Gipp, T-Mo, Khujo és Cee Lo 1995-ben együtt jelentették meg Soul Food című bemutatkozó albumukat. A lemezt kedvező kritika fogadta, Cee Lo a "Cell Therapy" és "Soul Food" számokkal aratott elismerést. A csoport második lemeze, a Still Standing 1998-ban jelent meg. A harmadik album, World Party (1999) készítésekor vált ki Cee Lo, és kezdte meg szólókarrierjét.

1999-ben Cee Lo közreműködött SantanaSupernatural című albumán. Első két saját lemeze az Arista kiadónál jelent meg: a Cee-Lo Green and His Perfect Imperfections és Cee-Lo Green... Is the Soul Machine a Dungeon Family-örökség jegyeit viselte magán, déli soul/funk/jazz elemekkel. Az albumok gyenge eladásokat produkáltak, a második szóló album után Cee Lo a Gnarls Barkley tagjaként ért el sikereket, és csak 2010-ben jelentetett meg újra önálló albumot. A Fuck You! 2010. augusztus 19-én, a Youtube-on jelent meg és rövid idő alatt siker lett, egy hét alatt kétmilliószor tekintették meg. A single a brit sikerlista első helyén nyitott, és decemberre öt Grammy-jelölést, valamint számos arany- és platinalemezt aratott.

2010. novemberben jelent meg The Lady Killer című stúdióalbuma, amely a Fuck You! sikerének köszönhetően szintén jól teljesített az Egyesült Államokban és a nemzetközi sikerlistákon.

A Gnarls Barkley, Cee Lo Green és Danger Mouse (Brian Burton) kettőse a formáció nevét Charles Barkley kosárlabdázó iránti tiszteletből választotta. Első albumuk, a St. Elsewhere 2006-ban jelent meg, melyről a Crazy című szám világsikert aratott, többszörös platinalemez lett és több díjat is nyert. Második albumuk 2008-ban jelent meg The Odd Couple címmel.

Diszkográfia

Goodie Mob

 • 1995: Soul Food
 • 1998: Still Standing
 • 1999: World Party
 • 2003: Dirty South Classics

Dungeon Family

 • 2001: Even in Darkness

Gnarls Barkley

Szóló

 • 2002: Cee-Lo Green and His Perfect Imperfections
 • 2004: Cee-Lo Green...Is the Soul Machine
 • 2006: Closet Freak: The Best of Cee-Lo Green the Soul Machine
 • 2010: What part of forever
 • 2010: The Lady Killer
 • 2010: Fuck You! (cenzúrázott változat: Forget You)
 • 2011: Bright Lights, Bigger City

 

Videók: 

Képek:

Foto: Jeremy Farmer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cee-Lo
 
Cee-Lo readies Jimi Hendrix tribute

http://www.handembroidery.com/wordpress/wp-content/uploads/Cee-lo-Green-Brit-2011-3.jpg

Cee-Lo Green, of Gnarls Barkley, one of Warner's artists

 

Forrás: Wikipédia